Одяг для собак

Одяг для собакУ сучасному світі одягати собаку - це не просто модно, а необхідно. Собакам так само, як і людям, властиво замерзати, мокнути і бруднитися. Вихованці можуть захворіти. Тому дбайливий господар або купує вже готові речі в магазинах, або шиє і в'яже їх самостійно. Одяг для тварин захищає їх від холоду, вогкості і бруду, робить кожну вуличну прогулянку комфортною.

Деякі собаки можуть не відразу звикнути до своєї нової одежі, будуть намагатися всілякими способами вивільнитися з неї. Але при правильному крою виробу і використанні якісних матеріалів вихованець незабаром легко адаптується.

Асортимент собачого гардеробу досить широкий на всі сезони року: влітку шорти, футболки, штанці, спідниці та сукні для дівчаток-кокеток; після купання підійдуть м'які халати яскравих кольорів; в холодну пору - одяг «унісекс»: куртки і пальта з теплою підкладкою і захисним шаром від вологи; жилети з вшитою ручкою для перенесення маленької тваринки; попони для порід з короткою шерстю, що захищають груди, живіт і спину вихованця.

Але найпопулярнішим практичним видом одягу вважають комбінезони, які виконують захисну функцію. Залежно від погодних умов, для пошиття комбінезонів застосовують різні види матеріалів: водовідштовхуючі від дощу, вельвет, велюр і шерсть в суху погоду. Для морозу одяг утеплюють штучним хутром, синтепоном. Для підкладок і для літнього варіанту одягу використовують бавовну, віскозу, шовк, льон.

Особливе місце в гардеробі займає декоративний одяг для собак, призначений для свят, виставок і фотосесій. Застосувавши творчий підхід, можна створити унікальні моделі, повні шику і гламуру.

Матеріали підбираються натуральні і екологічні, синтетика може накопичувати статичну електрику. Догляд за собачим одягом простий, він прекрасно витримує прання в машині.

В'язати одяг можна і своїми руками. Спиці і гачок - головні інструменти для в'язання. У першому випадку виходять еластичні речі, але більш пухкі. У другому - щільна в'язка допоможе краще тримати форму виробу. Одяг для собак можна прикрасити орнаментами, смужками хутра, намистинами, шкіряними вставками, різного роду блискавками, застібками і липучками. У будь-якому вигляді в'язання існує безліч технік виконання. Щоб зв'язати вихованцеві одяг, необхідно зняти мірки. Їх кількість залежить від виду обраного виробу: обхват шиї, ширина грудей, довжина спини і рукавів. Потім треба визначитися, яким шляхом в'язати: по викрійці вив'язувати окремі елементи і потім їх зшивати, або одним цілим полотном за шаблоном. Оптимальним варіантом буде в'язання одягу за вже створеними схемами для конкретної породи собак, які можна взяти зі спеціальних журналів, магазинів, в інтернеті.

При виборі одягу для вихованця необхідно враховувати стать, породу, розміри, щоб йому було зручно і комфортно. Тоді чотириногий улюбленець буде здоровим і задоволеним модником!


Choose your language.
English Українська Español

No, thanks.