В'язання гачком, як стрессотерапія і профілактика депресії

В'язання гачком, як стрессотерапія і профілактика депресіїСезонна депресія - штука тонка. Приходить, не спитавши, а йде не скоро. Хтось називає її нудьгою, хтось апатією, але суть залишається суттю. Депресію запускати не можна. Потрібно всіляко з нею боротися. Це досить складно, особливо коли на роботі аврал і вдома повний аншлаг, а розслабитися не виходить, та й відволіктися начебто немає чим. А тут ще й ПМС. І взагалі все хочеться засунути в глибоку шухляду. Нервує кожна дрібниця і хочеться кудись втекти.

А ви коли-небудь пробували в'язати? В'язати гачком? Якщо так, то спробуємо пригадати. Якщо ні, то це було б чудово -  почати знову. Адже так легко дійти до найближчого магазину, купити пару мотків таких приємних на дотик ниток вподобаних вами кольорів і гачок. І почати. А почати сьогодні ж. Без відкладання "назавтра".

В'язання допомагає не тільки відволіктися від побуту, проблем та мирської суєти, але й розслабитися перед сном, заспокоїтися і, що найголовніше, прийти до себе. Поки ми в'яжемо - ми думаємо. Або мріємо. Але завжди про щось хороше. Гачок - це чари, це задоволення. Це - маленький берег Мрії і казки.

Різнокольорові нитки зціляють. Кольоротерапія - особливий процес. Колір людина вибирає в прямому сенсі підсвідомо. Саме той, в якому їй зараз комфортно. Саме той, який співзвучний внутрішньому стану душі. В процесі в'язання ми вбираємо в себе цей колір, дивимося на нього, насичуємося ним, зцілюємось. Це як в моменти, коли ми хворіємо: хочеться полуниці, банана, або ківі. Не важливо, чого саме хочеться, ми не знаємо чому. Організм знає за нас. Так і тут: підсвідомість сама знає, що саме їй потрібно, за нами залишається прочинити двері своєї Душі і дозволити їй дихати.

Крім того, гачок - це Чудо. ЇНим можна створити все, що завгодно, починаючи з парасольок і пальто і закінчуючи розкішною нижньою білизною. Гачком легко обв'язувати пляшки, оформляти інтер'єр, в'язати красиві квіти, сумки, реалізувати будь-яку ідею. Головне тільки одне - відчути. І тоді гачок перетворюється на чарівну паличку.

Почніть з простого і важливого. З того, що кожного дня буде радувати око і піднімати настрій. Наприклад, з пледа або покривала на крісло. Спробуйте обв'язати пляшку, це зовсім не важко. Обв'язана пляшечка чи баночка з осінніми гілочками або сухоцвітами в ній виглядатиме просто неймовірно.

Спробуйте зв'язати чохли на подушки. В'язані подушки в інтер'єрі - це не просто щось затишне, красиве і приємне, це ще й стильно. Ви можете обв'язати їх як завгодно: зробити дві половинки чохла з маленьких квадратиків, або навпаки - з великих але різнокольорових. Подушки можуть бути однотонними, строкато-різнобарвними, смугастими, з г-образним малюнком. Без різниці. Лише б це подобалося вам і вмиротворяло.

Гачок дозволяє в'язати ексклюзивні речі: наприклад купальник, який ніхто інший ніде і ніколи не купить. Або сумку, єдину у своєму роді, в цілому світі.
Зв'язати сумку не складно. Зараз вже не так важко, як раніше, придбати до неї бамбукові ручки. Сумки так само бувають цільно в'язаними, прикрашені в'язаними квітами або вишивкою.

Все, що створено руками, створює атмосферу любові і затишку в інтер'єрі. В'язане покривало з різнокольорових квадратиків - наповнить затишком весь будинок, а у друзів викличе захоплене «ах!». В'язані килимки на підлозі - така особлива приємна річ, по якій якщо ходити, то тільки обов'язково босоніж. А ще на ній можна сидіти, лежати, пити чай і, на відміну від традиційних паласів і килимів, - ви зможете їх навіть прати.

Щоб ви не вирішили зв'язати - нехай навіть це буде косметичка, чохол для стільникового телефону, чохол для окулярів, в'язані гачком шкарпеточки або жакет, найголовніше, що ви вкладаєте в це душу, а воно вас заспокоює. А поки в'яжеш - це так приємно: про щось помріяти або подумати, послухати музику, запалити на столі свічку. Найголовніше не дозволяти хандрі накривати себе і затягувати на дно. Все залежить тільки від того, на що ми налаштовані. Це - найважливіший момент.


{blockBeforeBodyEnd}