Проблеми сучасного Hand-Made

Проблеми сучасного Hand-Made«Hand-Made» - під такою гордою назвою можна знайти вироби, зроблені своїми руками. Що потрібно знати, щоб правильно створити подібну річ на продаж, а також придбати її? Будь-яке мистецтво - вишивка хрестиком або стрічками, в'язання на спицями або гачком, валяння з вовни або миловаріння - все, що передалося нам споконвіку від наших бабусь і дідусів, на сьогодні набирає в Україні небаченого масштабу. Що може зрівнятися з прекрасними теплими шкарпетками суворою зимою або модною ажурною береткою  спекотним літом. В інтернеті можна знайти велику кількість сайтів, де можна придбати товари ручної роботи. Поглянувши на цінник можна розчаруватися в лічені секунди, адже та ціна, за яку пропонують чудовий пуховий джемпер, вражає уяву.

Насправді ж все відбувається набагато гірше. Початківці майстрині, відвідавши кілька занять скрапбукінгу або миловаріння, починають негайно виставляти свої роботи на продаж на різних інтернет-майданчиках. Відповідно проблема № 1 - непрофесіоналізм. Автор рідко просуває свої інтернет сторіночки, та й самих покупців за фактом лише одиниці, як правило це самі власники, або укладений бартер між двома майстрами. Проблема № 2 - це необ'єктивне ціноутворення. Іноді за одні й ті самі речі просять ціну, що різниться з подібним товаром майже в два рази. Об'єктивно ж оцінити свою роботу можуть лише одиниці. Та й самі інтернет-майданчики створені таким чином, що покупець, поки пройде всі процедури реєстрації і момент зв'язку із продавцем, може взагалі забути навіщо він це робить.

Ідеальний варіант для продажу свого безцінного виробу, а так само його безпрограшного придбання - це великі виставки і ярмарки, де можна подивитися якість виробу, порівняти ціни з конкурентами. Якщо ж все-таки вибір припав на виріб в просторах глобальної мережі, рекомендується вибирати незалежні сайти, де речі пройшли відбір креативного директора. На сайті так само повинен бути присутнім телефон, за яким оператор може проконсультувати покупця щодо товару і його доставки.

Нехай рукодільницям їх заняття хендмейдом приносить радість не тільки моральну, але і матеріальну. А покупцям ручної роботи - тільки задоволення і користь.


Choose your language.
English Українська Español

No, thanks.